Канцлерът на Германия Ангела Меркел започна кавказката си обиколка с посещение

...
Канцлерът на Германия Ангела Меркел започна кавказката си обиколка с посещение
Коментари Харесай

Меркел още мисли кандидатурата за нов шеф на ЕЦБ

Канцлерът на Германия Ангела  Меркел стартира кавказката си обиколка с посещаване в Грузия.  По време на конференция в столицата Тбилиси Меркел съобщи, че  все още не е решила кого да номинира за поста ръководител на Европейската централна банка  (ЕЦБ). По думите ѝ полемиките по въпроса занапред стартират.

" Обсъжданията за лични решения, които да бъдат взети по отношение на изборите на нов Европейски парламент, сега постепенно стартират ", съобщи канцлерът, представено от Българска национална телевизия.

" Това значи, че  до момента не са били взети никакви решения , а индивидът за поста началник на ЕЦБ ще бъде избран доста по-късно, тъй че не мога да кажа какви са желанията ми.  Ние по-скоро ще чакаме по какъв начин ще се развият нещата и тогава ще забележим и по какъв начин се развива немската позиция ", добави Меркел.

Тя и министър председателят на Грузия Мамука Бахтадзе дадоха взаимна конференция. Според Бахтадзе с амата аудиенция на Меркел в кавказката страна издига на по-високо ниво двустранното съдействие сред страните.

Грузинският министър-председател също акцентира, че  Германия  силно  поддържа  суверенитета и  териториалната целокупност на страната хазаин и нейната европейска и евроатлантическа интеграция.

 

От своя страна Меркел уточни, че  сред Германия и Грузия ще бъде подписано съглашение за съдействие  в региона на строителството, хранилищата на газ и други  на стойност 390 млн. евро.

По-късно Меркел се срещна и с президента на Грузия Гиорги Маргвелашвили.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР